SALE De zomer sale is gestart!

SALE De zomer sale is gestart!

SALE

De zomer sale is gestart!

Vóór het eerste gebruik

Om de batterij niet al vóór het eerste gebruik te belasten, wordt het horloge geleverd met een gezekerde kroon. Verwijder de kunststof kroonstopper, stel de tijd en eventueel de datum in en druk de kroon voorzichtig in tot deze niet meer verder kan.

Sommige modellen zijn voorzien van een geschroefde kroon, die voor het instellen van de tijd moet worden losgeschroefd. Na het instellen drukt u de kroon weer in en schroeft u deze vast.

Reinigingsinstructies

Externe invloeden:

Bescherm uw horloge tegen schokken en fel (zon)licht.

Chemicaliën:

Zorg ervoor dat het horloge niet in aanraking komt met oplosmiddelen, schoonmaakmiddelen, parfum, cosmetica en andere stoffen die het bandje, de kast of de afdichting kunnen aantasten en beschadigen. Vooral bij modieuze horloges van gecoat metaal kunnen de hierboven genoemde stoffen en overmatig zweet zorgen voor verkleuring van het artikel. (Houd er rekening mee dat dit niet onder de garantie valt).

Leren armbanden:

Leer is een poreus, natuurlijk materiaal dat gevoelig is voor vet, zweet, cosmetica en andere stoffen die het materiaal kunnen aantasten. Om het leer van uw armband zo lang mogelijk te ontzien, dient u contact met cosmetica, vochtigheid of UV-licht te vermijden, zodat het niet verkleurt of vervormt.

Siliconenarmbandjes:

Reinig het bandje regelmatig met warm water en zeepsop. Zo kunt u vermijden dat er in de loop der tijd verkleuringen optreden.

Zwemmen in het geval van waterdichtheid:

Spoel het horloge na het zwemmen in zout- of chloorwater altijd af met schoon kraanwater.

Regelmatige controle:

Om ervoor te zorgen dat uw horloge jarenlang probleemloos blijft functioneren, wordt het aanbevolen om het iedere twee tot drie jaar door een deskundige te laten nakijken.

Waterdichtheid

De toestand ‘waterbestendig’ resp. ‘waterdicht’ geldt alleen voor fabrieksnieuwe horloges. De waterdichtheid is vastgesteld overeenkomstig DIN 8310. ATM (of BAR) is de definitie van de testdruk, en mag niet worden verward met de duikdiepte. Tijdens het zwemmen of bij een sprong in het water kan er tijdelijk een druk ontstaan die hoger is dan de druk waarop uw horloge gegarandeerd waterdicht is. In geval van twijfel kunt u het horloge beter van tevoren afdoen.

Waterdichtheid is geen blijvende eigenschap. De afdichtingen van het horloge verouderen en worden mettertijd poreus. Warmte, kou, oplosmiddelen en cosmetica versnellen dit proces. Beschadigingen aan het glas, de kroon of de opwindas van het horloge of de afdichting zorgen meestal voor verminderde waterdichtheid, en vocht dat het horloge binnendringt, beschadigt het uurwerk en de wijzerplaat. Daarom wordt het aangeraden om de afdichtingen en de waterdichtheid iedere één tot twee jaar te laten nakijken. De aangegeven waterdichtheid is alleen van toepassing als de kroon is ingedrukt. Geschroefde kronen moeten altijd volledig worden vastgeschroefd. Trek onder water nooit aan de kroon en druk niet op de knopjes van het horloge! Iedere keer als u de batterij wisselt, moet de waterdichtheid worden getest, en eventueel worden hersteld, door een deskundige. Draag het horloge nooit in een stoombad of sauna.

Mijn horloge is kapot. Wat nu?

Als uw horloge kapot is, neem dan contact op met onze klantenservice. Onafhankelijk van de garantie kunnen we uw horloge eventueel repareren of u een vervangend exemplaar aanbieden. Onze serviceprovider ProConcept zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Ik wil mijn bandje inkorten/een nieuw, vervangend bandje kopen

Normaal gesproken hebben we vervangende onderdelen zoals bandjes, sluitingen enz. voor al onze horloges. Neem contact op met onze klantenservice. Onze serviceprovider ProConcept zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Terug naar de categorie

Een momentje a.u.b. – je geduld wordt beloond

Fout

Sluiten