Duurzaamheid bij s.Oliver

Verantwoorde mode


Als toekomstgerichte onderneming met sterke wortels zijn wij ons bewust van onze grote verantwoordelijkheid voor morgen. Daarom hechten wij belang aan een geïntegreerd duurzaamheidsbeginsel, voor ons, onze medemensen en de ons omringende natuur. Om een wereld te creëren waarin wij willen leven: divers, fair en regeneratief. Daarbij gaat onze focus uit naar:


DUURZAAMHEID. Duurzaamheid vormt de basis van onze productassortimenten door het gebruik van duurzamere materialen en productieprocessen.


TRANSPARANTIE EN INNOVATIE. Deze aspecten staan centraal bij alles wat we doen, van productontwikkeling en -ontwerp tot aan communicatie met onze medewerkers, zakenpartners en klanten.


SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID. In 2022 zijn wij toegetreden tot de Fair Wear Foundation, de toonaangevende Europese organisatie voor de verbetering van arbeidsomstandigheden in textielfabrieken en toeleveringsketens. In onze eerste 'Brand Performance Check' werd s.Oliver door Fair Wear beoordeeld met 'Good'.

Materialen

Een duurzamer product begint al bij de juiste materiaalkeuze. Wij stellen ambitieuze doelen om onze selectie verantwoorde materialen uit te breiden.

Circulariteit en onderhoud

Wij willen de verandering van een lineair modesysteem naar een kringloopmodel versnellen. Daarvoor integreren wij duurzamere normen en materialen in alle productstappen.

Highlight-producten

Wij gebruiken bijzondere highlight-producten om duurzamere mode regelmatig een impuls te geven. Deze items combineren meer elementen uit onze duurzaamheidsstrategie in innovatieve producten.

Sociale verantwoording

Wij willen eerlijkheid en diversiteit in onze toeleveringsketen versterken. Daarvoor is het belangrijk om samen met onze leveranciers de arbeidsomstandigheden voor mensen te verbeteren.

Milieubescherming

De textielindustrie heeft een grote invloed op het milieu. Wij zijn ons bewust van deze verantwoordelijkheid tegenover de natuur en willen onze negatieve invloed op het klimaat en het milieu beperken.

Verpakking en verzending

Waar mogelijk beperken wij het gebruik van verpakkingsmaterialen tot het minimum. Wij gebruiken zo veel mogelijk gecertificeerde en gerecyclede materialen voor alle verpakkingen.