Ons Future-programma

Duurzamere materialen

Duurzaam van begin tot eind

Een duurzamer product begint al bij het ontwerp en de materiaalkeuze. Het gaat nog niet perfect, maar wij hebben een duidelijk doel voor ogen: het verder uitbreiden van onze selectie verantwoorde materialen. Op die manier verminderen wij de risico’s voor mens en milieu.

Katoen

Katoen is een van onze belangrijkste grondstoffen. Wij gebruiken ter bevordering van sociaal en ecologisch geproduceerde vezels geverifieerd duurzaam katoen van het Better Cotton Initiative of Cotton made in Africa, evenals gecertificeerd biologisch katoen en gerecycled katoen. Door ons Empowering Farmers-project kopen wij niet alleen duurzame materialen in, maar ondersteunen wij ook boeren bij de teelt van biologisch katoen in India.

Dierlijke materialen

Onze dierlijke materialen zijn uitsluitend afkomstig van verantwoorde bronnen. Zo beschermen wij dierenwelzijn. Daarvoor werken we met gecertificeerde dierlijke materialen, bijvoorbeeld van de Good Cashmere Standard of de Leather Working Group. Voor geselecteerde productgroepen, waarbij tot nu toe dierlijke materialen zoals leer werden gebruikt, proberen wij het aandeel veganistische alternatieven voortdurend te vergroten.

Meer informatie over het katoen dat wij gebruiken en hoe het wordt gecertificeerd:

Cellulosevezels

Tot de cellulosevezels behoren bijvoorbeeld viscose, modal of lyocell. Ze worden vervaardigd uit duurzame grondstoffen, in het bijzonder hout. Wij kiezen daarbij voor de duurzamere merkvezels van LENZING™ van BIRLA CELLULOSE™.

Synthetische vezels

Wij streven ernaar zo min mogelijk nieuw polyester in onze producten te gebruiken. Door gerecycled polyester te gebruiken, houden wij de vezels langer in de materiaalkringloop en worden geen nieuw gewonnen hulpbronnen verbruikt. Het gerecyclede polyester is bijvoorbeeld afkomstig van petflessen of oude kleding. Samen werken wij aan het verminderen van het gebruik van synthetische materialen.

Wat wij nu willen doen

In onze strategie voor duurzamere materialen stellen wij onszelf al enkele jaren het doel nog duurzamere materialen in al onze producten te gebruiken. Ook in de toekomst blijven we hieraan werken met het oog op nog betere items!

Circulariteit en onderhoud

Highlight-producten

Milieubescherming

Duurzaamheid

Vragen of opmerkingen?

Vind je andere onderwerpen en maatregelen veel belangrijker en heb je vragen of suggesties over onze duurzaamheidsconcepten? We gaan hierover graag met je in gesprek!
Wij weten dat we nog een lange weg te gaan hebben en dat er veel moet gebeuren. Daarom willen we graag je eerlijke mening horen. Neem contact met ons op via team.sustainability@de.soliver.com.