Duurzame impulsgevers

Onze duurzame highlight-producten

Wat onze producten duurzamer maakt

Wij werken op twee manieren aan het nog duurzamer produceren van onze items: aan de ene kant gebruiken wij duurzamere materialen, zoals gecertificeerd biologisch katoen of gerecycled polyester. Deze integreren we stap voor stap in al onze producten.

Bovendien creëren wij regelmatig bijzondere highlight-collecties. Deze richten de aandacht op meer elementen uit onze duurzaamheidsstrategie en zijn impulsgevers voor de toekomst van onze mode. Voorbeelden zijn onze circulaire 360°-producten of de New Gen Fabric Dyeing-items, waarbij bijzonder milieuvriendelijke verfmethoden worden gebruikt.

Informatie daarover vind je voor alle producten in de artikeldetails in de webshop en op de productlabels.

360°-collectie

Met de 360°-producten zetten wij onze eerste stappen richting de kringloopeconomie. De producten worden zo ontworpen dat ze eenvoudiger kunnen worden gerecycled. Dat betekent dat er zo min mogelijk materialen worden gebruikt die uit gerecyclede stoffen bestaan. Bovendien gebruiken wij innovatieve en milieuvriendelijke afwerkingsmethoden om hulpbronnen te besparen.

Empowering Farmers

Door ons Empowering Farmers-project ondersteunen wij boeren in India bij de overstap van de teelt van conventioneel katoen naar biologisch katoen. Daarvoor betalen wij een hogere prijs aan de boeren van wie wij het katoen aan de directe en gecertificeerde toeleveringsketen toevoegen.

New Generation Fabric Dyeing

Om nog duurzamer en efficiënter met onze natuurlijke hulpbronnen om te gaan, gebruiken wij innovatieve technologieën om ons textiel te verven. Deze New Generation Fabric Dyeing-verfprocessen hebben geen water en milieuverontreinigende chemicaliën nodig.

Mineral Dyes

Onze Mineral Dye-producten krijgen hun kleuren via natuurlijke kleurstoffen. Deze worden gewonnen uit stenen en mineralen. Daardoor krijgt elk product een unieke uitstraling en een unieke kleur die geleidelijk verandert en zo een eigen verhaal vertelt.

Materialen

Circulariteit en onderhoud

Sociale verantwoording

Duurzaamheid