Ons People-programma

Sociale verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid voor onze medemensen

Bij de vervaardiging van onze producten zijn mensen uit de hele wereld betrokken. Daaruit ontstaat een verantwoordelijkheid voor ons waarvan wij ons bewust zijn. Het is daarom vanzelfsprekend dat wij ons wereldwijd inzetten voor mensenrechten en de verbetering van arbeidsomstandigheden. Op die manier dragen wij bij aan een duurzamere textielindustrie.

In 2022 zijn wij toegetreden tot de Fair Wear Foundation, de toonaangevende Europese organisatie voor de verbetering van arbeidsomstandigheden in textielfabrieken en toeleveringsketens. Samen met andere ngo’s, vakbonden en ledenverenigingen zet Fair Wear zich in voor de hoogste arbeidsnormen in de textielindustrie. In 2023 werd s.Oliver in onze eerste Brand Performance Check door Fair Wear beoordeeld met ‘Good’.

Transparantie

Om een verantwoordelijke aankoopbeslissing te nemen, moet je weten waar en onder welke omstandigheden onze producten worden vervaardigd. Sinds 2020 maken wij de leveranciers met wie we samenwerken openbaar. In de toekomst willen wij verdergaan en de toeleveringsketen voor al onze producten direct in de webshop integreren. Daarvoor werken wij sinds 2023 samen met het Duitse technologiebedrijf Retraced.

Arbeidsomstandigheden verbeteren

Door ons risicobeheersysteem kunnen wij gevaren in onze toeleveringsketen vroegtijdig herkennen en er iets tegen doen. Onze eigen teams controleren regelmatig onze productielocaties en samen met Fair Wear organiseren wij trainingen over arbeidsnormen. Werknemers en vakbonden kunnen klachten en aanwijzingen aan ons doorgeven door middel van het meldsysteem van Fair Wear.

Wat wij nu willen doen

Samen met de Fair Wear Foundation werken wij eraan om onze eigen bedrijfsprocessen zo aan te passen dat deze geen negatieve invloed op onze leveranciers hebben (bijv. door het ontwerp van onze producten niet op korte termijn te veranderen). Bovendien plannen wij een pilotproject overlonen die bestaanszekerheid bieden.

Koop nu duurzamere items

Milieubescherming

Circulariteit en onderhoud

Materialen

Duurzaamheid

Vragen of opmerkingen?

Vind je andere onderwerpen en maatregelen veel belangrijker en heb je vragen of suggesties over onze duurzaamheidsconcepten? We gaan hierover graag met je in gesprek! Wij weten dat we nog een lange weg te gaan hebben en dat er veel moet gebeuren. Daarom willen we graag je eerlijke mening horen. Neem contact met ons op viar team.sustainability@de.soliver.com.