Ons Planet-programma

Duurzamere verpakkingen en verzending

Vermindering en recycling

Verpakkingen zijn belangrijk om onze producten efficiënt en schadevrij te transporteren. Daarom kunnen wij niet volledig zonder. Waar mogelijk beperken wij het gebruik van verpakkingsmaterialen echter tot het minimum. Bovendien gebruiken wij overwegend gecertificeerde en gerecyclede materialen om de herbruikbaarheid ervan te waarborgen.
Een voorbeeld is de zogenaamde ‘polyloop’. De plastic zakken, polybags genaamd, waarin onze producten ter bescherming worden ingepakt, bestaan voor 100% uit gerecyclede materialen. Als artikelen uit ons logistieke centrum naar onze s.Oliver-winkels worden vervoerd, zamelen wij een deel van deze polybags in om er weer nieuwe polybags van te maken en de kringloop te sluiten.

Verpakkingen

Door het gebruik van verzenddozen van optimaal formaat en een zeer lichte verzendzak kunnen wij het papier dat in de online handel voor transport nodig is voortdurend verminderen. Bovendien ontzien wij waardevolle hulpbronnen door in onze draagtassen het aandeel gerecycled papier telkens verder te verhogen.

Retourzendingen voorkomen

Veel van onze artikelen worden al klimaatneutraal verzonden en de uitstoot wordt gecompenseerd door investeringen in projecten voor klimaatbescherming. Maar samen kunnen we nog meer bereiken. Gebruik ons online advies. Daar vind je een maattabel als hulp bij het opnemen van je maat, evenals ons interactieve maatadvies.

Wat wij nu willen doen

Er zijn nog veel dingen die wij in de toekomst kunnen aanpakken. Wij werken bijvoorbeeld aan de invoering van herbruikbare verzenddozen en het gebruik van circulaire en gerecyclede verpakkingsoplossingen.

Koop nu duurzamere items

Circulariteit en onderhoud

Highlight-producten

Materialen

Duurzaamheid

Vragen of opmerkingen?

Vind je andere onderwerpen en maatregelen veel belangrijker en heb je vragen of suggesties over onze duurzaamheidsconcepten? We gaan hierover graag met je in gesprek! Wij weten dat we nog een lange weg te gaan hebben en dat er veel moet gebeuren. Daarom willen we graag je eerlijke mening horen. Neem contact met ons op viar team.sustainability@de.soliver.com.