WE CARE People | Planet | Future

Bij s.Oliver vinden we duurzaamheid heel belangrijk. Ons motto: WE CARE. For PEOPLE, the PLANET and the FUTURE.

Wij zetten ons in voor mens en natuur en bieden onze klanten verantwoord geproduceerde mode. Voor de productie van al onze artikelen gelden sociale en ecologische minimumnormen. Ook voeren we strenge controles op schadelijke stoffen uit en leggen we onze leveranciers duidelijke richtlijnen op met betrekking tot de bescherming van het dierenwelzijn.
Lees meer

HERKEN DIRECT WELKE ARTIKELEN DUURZAAM ZIJN

Het WE CARE-label
helpt je erbij!
Bovendien richt onze duurzame artikelstrategie zich steeds meer op duurzaam gecertificeerde en gerecyclede vezels en milieuvriendelijke productieprocessen. Artikelen die ons duurzaamheidsbeginsel extra goed ondersteunen, zijn aangeduid met een klein label.
WIL JE WETEN WAAROM JOUW WE CARE-ITEM DUURZAAM IS?

Onze selectiecriteria voor WE CARE:

Katoen en viscose

Duurzaam gecertificeerde vezels

Veel van onze artikelen hebben het WE CARE-label, omdat we bij de productie ervan duurzaam gecertificeerde vezels hebben ingekocht. Het gaat daarbij om natuurlijke vezels, zoals katoen en viscose.
Bij de teelt van katoen wordt daarbij onder andere geen kunstmatige irrigatie gebruikt en worden er, in vergelijking met traditionele teeltmethoden, minder pesticiden gebruikt. Bovendien worden de katoenboeren ondersteund met scholingen en sociale projecten. De celstof in duurzaam gecertificeerde viscose is afkomstig uit duurzame FSC- of PEFC-gecertificeerde bosbouw. De verdere verwerking van de grondstof tot viscosegaren geschiedt in een gesloten productiecyclus, waarbij gebruikte grondstoffen worden hergebruikt en het milieu zo wordt ontzien.

Cotton made in Africa

In het kader van Cotton made in Africa (CmiA) koopt s.Oliver sinds 2009 duurzaam katoen uit Afrika. Op deze manier bieden we kleinschalige boeren in Afrika zelfhulp en verschaffen we ze stabielere inkomens door de aankoop van vaste hoeveelheden katoen. Het initiatief stimuleert scholingen op het gebied van duurzame katoenteelt, zet zich in voor sociale projecten en draagt bij aan de bescherming van het milieu: genetische manipulatie en kunstmatige irrigatie zijn bij de teelt niet toegestaan. Per T-shirt wordt zo meer dan 500 liter water bespaard. Ook daalt de emissie van broeikasgassen met tot wel 40% voor een kilogram katoen.

Better Cotton Initiative

Een andere belangrijke partner voor onze duurzame katoeninkoop is het Better Cotton Initiative. Teeltbedrijven die een vergunning hebben voor de verkoop van Better Cotton in de toeleveringsketen, moeten voldoen aan minimale sociale en ecologische criteria en kunnen aantonen dat zij zich op dit punt continu verbeteren. Op het gebied van het milieu onderscheidt zich Better Cotton bijvoorbeeld door een verminderd gebruik van pesticiden, een betere waterefficiëntie en een teeltmethode, waarbij er wordt gelet op het behoud van de bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit. Een overzicht van de Better Cotton-criteria vind je hier.
Onze katoeninkoop via de Cotton made in Africa en Better Cotton initiatieven geschiedt volgens het principe van de massabalans. Meer informatie hierover vind je hier. Andere lidmaatschappen en samenwerkingsverbanden vind je hier.
Materialen een nieuw leven schenken

Gerecyclede vezels

Om bij te dragen aan het kringloopgebruik in de textielproductie, gebruiken we ook steeds meer gerecyclede vezels in onze artikelen.
Hierbij gebruiken we enerzijds vezels die uit gerecyclede kunststof zijn gemaakt, zoals petflessen. Denk hier bijvoorbeeld aan de vezel REPREVE®. Anderzijds zijn er ook gerecyclede vezels die uit textielresten van de productie of uit oude kleding worden gewonnen. Daarvoor worden stofresten of reeds gedragen kleding eerst afgebroken tot hun oorspronkelijke bestanddelen, waaruit in verschillende processtappen nieuwe grondstoffen ontstaan, waarvan nieuwe garens worden gemaakt. Alle gerecyclede vezels die in onze artikelen worden gebruikt, zijn gecertificeerd conform de Global Recycled Standard (GRS) of de Recycled Claim Standard (RCS) en zijn dus onderworpen aan strenge controles bij de productie en de verkoop.
JEANS, MAAR DUURZAAM!

Milieuvriendelijke productie

Met name het kleuren en wassen van jeans zijn water-, energie- en chemicaliën-intensieve stappen in het proces waarbij veel kan worden bespaard.
Om extra te besparen en steeds meer jeans aan te bieden die het milieu minder belasten, gebruiken we de meetmethode 'Environmental Impact Measurement' (EIM) Scoring van het Spaanse technologiebedrijf Jeanologia®. Door het gebruik van innovatieve processen als lasertechniek, ozon of 'E-Flow' kunnen we de veiligheid op de werkplek verhogen en kan, afhankelijk van het product, het water- en chemicaliënverbruik tot wel 80% dalen.
Better together

Retouren vermijden - klimaat beschermen

Veel van onze artikelen worden al klimaatneutraal verzonden en de uitstoot wordt gecompenseerd door investeringen in projecten voor klimaatbescherming. Maar samen kunnen we nog meer bereiken.
Wat jij kunt doen? Gebruik ons online advies. Daar vind je een maattabel als hulpje bij het opnemen van je maat en ons interactieve maatadvies om je te helpen bij het maken van de optimale keuze.

WE CARE People | Planet | Future

Lees hier meer over ons engagement op het gebied van sociale normen, het beheer van schadelijke stoffen, dierenbescherming, duurzame grondstoffen, recycling, klimaatbescherming en efficiënt gebruik van hulpbronnen.