WE CARE


People | Planet | Future


Bij s.Oliver vinden we duurzaamheid heel belangrijk. Ons motto: WE CARE. For PEOPLE, the PLANET and the FUTURE.

Wij zetten ons in voor mens en natuur en bieden onze klanten verantwoord geproduceerde mode. Voor de productie van al onze artikelen gelden sociale en ecologische minimumnormen. Ook voeren we strenge controles op schadelijke stoffen uit en leggen we onze leveranciers duidelijke richtlijnen op met betrekking tot de bescherming van het dierenwelzijn.

HERKEN DIRECT WELKE ARTIKELEN DUURZAAM ZIJN

Het WE CARE-label

helpt je erbij!

Bovendien richt onze duurzame artikelstrategie zich steeds meer op duurzaam gecertificeerde en gerecyclede vezels en milieuvriendelijke productieprocessen. Artikelen die ons duurzaamheidsbeginsel extra goed ondersteunen, zijn aangeduid met een klein label.

Duurzaam gecertificeerde vezels

Katoen uit duurzame teelt en viscose uit duurzame bronnen

Gerecyclede vezels

Kunstvezels uit gerecycled plastic (bijv. petflessen) of katoen of wol uit gerecyclede textielresten

Milieuvriendelijke productie

Innovatieve technologie in de jeansproductie, waarbij de hulpbronnen worden gespaard, met tot wel 80% minder verbruik van water en chemicaliën, afhankelijk van het product.

WIL JE WETEN WAAROM JOUW WE CARE-ITEM DUURZAAM IS?

Onze selectiecriteria

voor WE CARE:

Katoen en viscose

Duurzaam

gecertificeerde vezels


Veel van onze artikelen hebben het WE CARE-label, omdat we bij de productie ervan duurzaam gecertificeerde vezels hebben ingekocht. Het gaat daarbij om natuurlijke vezels, zoals katoen en viscose.


Bij de teelt van katoen wordt daarbij onder andere geen kunstmatige irrigatie gebruikt en worden er, in vergelijking met traditionele teeltmethoden, minder pesticiden gebruikt. Bovendien worden de katoenboeren ondersteund met scholingen en sociale projecten. De celstof in duurzaam gecertificeerde viscose is afkomstig uit duurzame FSC- of PEFC-gecertificeerde bosbouw. De verdere verwerking van de grondstof tot viscosegaren geschiedt in een gesloten productiecyclus, waarbij gebruikte grondstoffen worden hergebruikt en het milieu zo wordt ontzien.

Cotton made in Africa

In het kader van Cotton made in Africa (CmiA) koopt s.Oliver sinds 2009 duurzaam katoen uit Afrika. Op deze manier bieden we kleinschalige boeren in Afrika zelfhulp en verschaffen we ze stabielere inkomens door de aankoop van vaste hoeveelheden katoen. Het initiatief stimuleert scholingen op het gebied van duurzame katoenteelt, zet zich in voor sociale projecten en draagt bij aan de bescherming van het milieu: genetische manipulatie en kunstmatige irrigatie zijn bij de teelt niet toegestaan. Per T-shirt wordt zo meer dan 500 liter water bespaard. Ook daalt de emissie van broeikasgassen met tot wel 40% voor een kilogram katoen.

Better Cotton Initiative

Een andere belangrijke partner voor onze duurzame katoeninkoop is het Better Cotton Initiative (BCI). Teeltbedrijven die een vergunning hebben voor de verkoop van Better Cotton in de toeleveringsketen, moeten voldoen aan minimale sociale en ecologische criteria en kunnen aantonen dat zij zich op dit punt continu verbeteren. Op het gebied van het milieu onderscheidt zich Better Cotton bijvoorbeeld door een verminderd gebruik van pesticiden, een betere waterefficiëntie en een teeltmethode, waarbij er wordt gelet op het behoud van de bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit.

Materialen een nieuw leven schenken

Gerecyclede

vezels

Om bij te dragen aan het kringloopgebruik in de textielproductie, gebruiken we ook steeds meer gerecyclede vezels in onze artikelen.


Hierbij gebruiken we enerzijds vezels die uit gerecyclede kunststof zijn gemaakt, zoals petflessen. Denk hier bijvoorbeeld aan de vezel REPREVE®. Anderzijds zijn er ook gerecyclede vezels die uit textielresten van de productie of uit oude kleding worden gewonnen. Daarvoor worden stofresten of reeds gedragen kleding eerst afgebroken tot hun oorspronkelijke bestanddelen, waaruit in verschillende processtappen nieuwe grondstoffen ontstaan, waarvan nieuwe garens worden gemaakt. Alle gerecyclede vezels die in onze artikelen worden gebruikt, zijn gecertificeerd conform de Global Recycled Standard (GRS) of de Recycled Claim Standard (RCS) en zijn dus onderworpen aan strenge controles bij de productie en de verkoop.

JEANS, MAAR DUURZAAM!

Milieuvriendelijke

productie

Met name het kleuren en wassen van jeans zijn water-, energie- en chemicaliën-intensieve stappen in het proces waarbij veel kan worden bespaard.


Om extra te besparen en steeds meer jeans aan te bieden die het milieu minder belasten, gebruiken we de meetmethode 'Environmental Impact Measurement' (EIM) Scoring van het Spaanse technologiebedrijf Jeanologia®. Door het gebruik van innovatieve processen als lasertechniek, ozon of 'E-Flow' kunnen we de veiligheid op de werkplek verhogen en kan, afhankelijk van het product, het water- en chemicaliënverbruik tot wel 80% dalen.

Better together

Retouren vermijden -

klimaat beschermen

Veel van onze artikelen worden al klimaatneutraal verzonden en de uitstoot wordt gecompenseerd door investeringen in projecten voor klimaatbescherming. Maar samen kunnen we nog meer bereiken.


Wat jij kunt doen? Gebruik ons online advies. Daar vind je een maattabel als hulpje bij het opnemen van je maat en ons interactieve maatadvies om je te helpen bij het maken van de optimale keuze.

WE CARE

People | Planet | Future

Lees hier meer over ons engagement op het gebied van sociale normen, het beheer van schadelijke stoffen, dierenbescherming, duurzame grondstoffen, recycling, klimaatbescherming en efficiënt gebruik van hulpbronnen.

Productieomstandigheden en sociale normen

Door middel van een uitgebreid programma voor het omzetten en controleren van sociale normen zetten we ons bij s.Oliver al vele jaren in voor verantwoorde en veilige werk- en productieomstandigheden bij onze leveranciers.

Beheer van schadelijke stoffen

Door middel van strikte richtlijnen en regelmatige controles garanderen we dat onze producten vrij zijn van schadelijke stoffen en dat chemicaliën bij de productie slechts beperkt en op een wijze worden gebruikt die veilig is voor mens en milieu.

Dierenbescherming

Wij vinden dierenbescherming ook heel belangrijk. Sinds 2006 maken we bij al onze collecties geen gebruik meer van echt bont of beleg van echt bont.

Duurzame vezels

We willen milieuvriendelijke productiemethoden bevorderen en de leefomstandigheden van boeren verbeteren. Daarom gebruiken we bij onze mode duurzaam katoen. Dit engagement willen we in de toekomst nog verder uitbreiden.

Recycling

We ondersteunen het concept van de kringloopeconomie en leveren een bijdrage aan het verminderen van de hoeveelheid afval die afkomstig is van de textielindustrie.

Klimaatbescherming en efficiënt gebruik van hulpbronnen

Door middel van milieuvriendelijke productieprocessen, bijvoorbeeld bij het verven en wassen van jeans, kunnen we het verbruik van energie, water en chemicaliën met wel 80 procent verminderen.